StavangerReidar Berges Gate 11
TauBergtunvegen 2
JærenArne Garborgs veg 22

Fra osteopat
til regnskapsfører

Etter fem år med egen Osteopatiklinikk gikk Alv Martin Ur ut i foreldrepermisjon. Et tilfeldig sammentreff sendte livet i en ny retning.

     – Jeg var ute og trillet barnevognen da jeg traff på Morten, som snakket varmt om regnskap og Addvant. Jeg spurte om det kunne være noe for meg. Hvorfor ikke, svarte han.

Fra osteopat til
regnskapsfører

Etter fem år med egen Osteopatiklinikk gikk Alv Martin Ur ut i foreldrepermisjon. Et tilfeldig sammentreff sendte livet i en ny retning.

     – Jeg var ute og trillet barnevognen da jeg traff på Morten, som snakket varmt om regnskap og Addvant. Jeg spurte om det kunne være noe for meg. Hvorfor ikke, svarte han.

Ur sier han stortrivdes å jobbe som osteopat, men å drive eget foretak er ikke for alle mener han.

     – Da jeg drev egen klinikk ble det mye jobbing på kveldstid. I tillegg var det et jag å tenke på hvor mange kunder jeg har nå, og hvor mye jeg kan ta ut i lønn denne måneden.

Da han fikk en sønn, kjente han at det fristet med fleksitid. 

     – Her får jeg ha hjemmekontor hvis det trengs, og hvis det er sykdom eller lignende på hjemmebane nå, får jeg beskjed om å prioritere familie. Alt ble mye lettere, sier Ur.

Tar med

seg kunnskapen

Ur sier at det gir han mye å hjelpe folk, og ser mange fellestrekk mellom osteopati og regnskapsbransjen.

     – Regnskap er ikke bare å plotte inn tallet, også forsvinner det, man skal jo følge opp kunden, gi råd og hjelpe dem. Det er det som er kjekt.

Morten Langvik godkjenner timer ført på prosjekt gjennom SmartDok app. Deretter klikker han på én knapp for å overføre timene til regnskapsprogrammet Power Office GO.

Hugo Heske, ansvarlig for opplæring, mener at det er flere fellestrekk. Han ser det som en fordel at Ur har personlig erfaring med å tenke på likviditet, lønn og kundebase.

Gode folk er

gode folk

Morten Mæhle, daglig leder i Addvant sier det var de menneskelige kvalitetene som gjorde at de satset på Ur.

     – Alv Martin er en fin type med gode verdier, og han liker å snakke med folk. Det er viktig i vårt yrke.

Mæhle mener at det høye kunnskapsnivået i selskapet og rutinene de har innarbeidet, gir dem overskudd til å ha et opplæringsopplegg for folk som ikke nødvendigvis har erfaring fra regnskap.

     – Har du gode verdier, evnen til å lære deg nye ting og virkelig vil, da passer du i Addvant. Gode folk, er gode folk, sier han.

Vil helst være

på kontoret

Da han startet fikk Ur tilbud om å ta en bachelor i økonomi ved UiS i arbeidstiden. En dag i uka studerer han på universitetet.

– Det er travelt rundt eksamenstider, men de er veldig greie her. Trenger jeg å lese en dag ekstra, så gjør jeg det.

     – Men det har jeg ikke så lyst til, jeg vil mye heller være her enn på skolen. Det er bare gilde folk som er flinke til å finne på ting. De gjør at det blir gøy. 

Bli med på A-laget?

Er du på utkikk etter jobb som regnskapsfører eller regnskapsmedarbeider?

Ring Morten på 984 52 954, send oss din Linkedin profil, eller CV på mail morten@addvant.no.

Du velger formatet, det viktigste er at du tar kontakt. Helst med en gang!

Addvant / Et moderne regnskapskontor / © 2021